Словаччина не відкриє реверс без домовленостей з "Газпромом"

Вівторок, 24 вересня 2013, 12:46

Словаччина не відчинить реверсний потік газу в Україну, не маючи попередніх домовленостей про такий реверс з постачальником газу - російським монополістом "Газпромом".

Про це повідомив глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, передає "УНІАН".

"Словаччина не має повної ясності і можливості для відкриття реверсного потоку в Україну без домовленостей з "Газпромом", який постачає цей газ", - сказав Томбінський.

При цьому він зазначив, що узгодити реверс необхідно з усіма учасниками процесу.

Реклама:

"З боку цього питання про реверс є Росія та Словаччина. Необхідно це з ними узгодити", - підкреслив глава Представництва.

Нагадаємо, 16 травня в компанії повідомили, що заява міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького про початок "тестових" постачань газу з Словаччини в Україну не підтверджена галузевої статистикою.

Раніше, 15 травня міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив про початок імпорту газу з Словаччини в тестовому режимі. За його словами, тести та обмін інформацією продляться 7-10 днів.

Як відомо, головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш раніше заявив, що почати постачання газу через територію Словаччини німецькою RWE поки не вдається не через відсутність технічних можливостей, а через російський "Газпром", який фактично блокує постачання, відмовляючись узгодити заявку на транспортування газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: