Думка експерта: Заяви Азарова про "замороження частини ГТС" скоріше провокативні

Вівторок, 24 вересня 2013, 12:12

Заява Миколи Азарова про "замороження двох віток ГТС" є насправді вовчою послугою для України.

Про це заявив колишній представник екс-президента Віктора Ющенка з енергетичних питань Богдан Соколовський.

За його словами, попри правильні, в цілому, міркування, заява Азарова виглядає популістською, і щонайменше передчасною, якщо не казати провокативною.

"По-перше, Азаров блідо повторює недолугі Кремлівські заявки, які скоріше подібні на шантаж, спрямований від Кремля до української сторони. Результат кремлівського шантажу щодо України - відомий, негативний. Так само і російську сторону не варто шантажувати. Це виглядає смішно", - каже Соколовський.

Реклама:

"По-друге, Азарова не уточнює які саме ділянки української ГТС мають бути заморожені. Напевно він не знає, що нереально технічно "заморозити" частину ГТС без ущербу українського споживача, оскільки нині українська ГТС спроектована так, що одночасно виконує дві функції: і внутрішнього постачання, і транзиту. В такому разі, можливо, Азаров знає кого з олігархів заплановано "відключити від газу", і які регіони? А хто, коли,  і скільки має заплатити за технічне розділення ГТС? Бюджет України?", - підкреслив експерт.

За словами Соколовського, Азарову, замість розмов, вартувало би зосередитися на реальних реформах української економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!