Chrysler подав заявку на IPO

Вівторок, 24 вересня 2013, 10:33

Американський автоконцерн Chrysler 23 вересня подав заявку на первинне розміщення акцій (IPO).

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

Як повідомляється, андеррайтером IPO Chrysler обрана компанія JP Morgan Securities.

Кількість акцій, які передбачається розмістити в ході IPO, і ціна первинного розміщення будуть оголошені додатково, заявили представники Chrysler.

Реклама:

Терміни проведення IPO поки не уточнюються, проте раніше звучали припущення, що первинне розміщення акцій автоконцерн проведе в першому кварталі 2014 року.

Про проведення IPO компанія була змушена оголосити після того, як Fiat, що володіє 58,5 % акцій Chrysler, не зміг домовитися про викуп пакета в 41,5% акцій, що належить пенсійному фонду Профспілки працівників автопромисловості США.

Переговори між пенсійним фондом і Fiat, які розраховували стати єдиним власником Chrysler, почалися ще в 2011 році. Проте сторони так і не змогли домовитися про ціну. Fiat оцінював Chrysler в 4,2 мільярда доларів, а пенсійний фонд - в 10,3 мільярда доларів.

Пенсійний фонд ще в січні 2013 року оголосив, що має намір скористатися наявним у нього правом просити Chrysler про проведення IPO.

Таке право UAW Trust було надано договором, укладеним у 2009 році. За цим договором Fiat і UAW Trust викупили акції Chrysler і, таким чином, врятували автоконцерн від банкрутства.

При цьому, як вказують аналітики, подача заявки Chrysler на IPO ще не означає, що акції американського автоконцерну надійдуть у вільний продаж. Якщо сторони влаштує призначена ціна первинного розміщення акцій, то угода з продажу пакета, що належить пенсійному фонду, може пройти ще до офіційного виходу Chrysler на IPO.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: