Прірва між країнами єврозони буде зростати - E&Y

Неділя, 22 вересня 2013, 15:27

Ernst & Young прогнозує, що розбіжність між провідними і проблемними країнами Європи буде посилюватися.

Про це йдеться в звіті під назвою "Єврозона в процесі відновлення, але прірва між Північчю і Півднем продовжує зростати", повідомляє російське видання "Весті Економіка".

Аналітики нагадують, що за прогнозами ЄЦБ спад ВВП єврозони за підсумками 2013 року становитиме 0,5%, у 2014 році очікується зростання ВВП на 0,9%, а у 2015-2017 роках темпи зростання ВВП єврозони становитиме 1,5%.

При цьому в компанії зазначають, що на цьому тлі варто виділити підсилення відмінностей між центром Європи та її периферією.

Реклама:

"Німеччина залишається локомотивом єврозони. Темпи зростання ВВП Німеччини цього року за прогнозами складуть 0,6%. При цьому в більшості периферійних країн триває рецесія", - йдеться у звіті.

На думку аналітиків E&Y, серйозні розбіжності в умовах доступу до фінансування та ситуації на ринку праці будуть й надалі залишатися яскравою ознакою різниці у розвитку країн єврозони.

"Дана ситуація є реальною перешкодою для ефективного управління регіоном та подальшої економічної інтеграції", - зазначають аналітики.

За їх прогнозом, брак доступних фінансових коштів, особливо на периферії, буде обмежувати загальні темпи економічного розвитку багатьох країн у єврозоні.

Безробіття в єврозоні на думку аналітиків компанії досягне свого максимуму на рівні 12,6% в середині 2014 року. При цьому очікується, що в Іспанії воно складе 27,6%, в ​​Греції - 29%, а для Німеччини становитиме 5,4%.

Як додає видання, навесні цього року економісти рейтингового агентства Standard and Poor's також відзначили фрагментованість фінансової картини в єврозоні.

Зокрема, на їх думку розбіжність у вартості залучення кредитів для Німеччини, Франції, Іспанії, Греції, Португалії та інших країн дуже суттєво позначається на динаміці їх економічного розвитку. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: