"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" може збільшити імпорт газу реверсом на 1 мільярд - Бойко

Субота, 21 вересня 2013, 13:10

НАК "Нафтогаз України" підписав новий контракт на імпорт природного газу на умовах реверсу, який дасть змогу йому до кінця поточного року закупити додатково 1 млрд куб. м блакитного палива.

Про це повідомив віце-прем'єр Юрій Бойко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нафтогаз підписав новий контракт. Можливо 1 млрд куб м додатково ще цього року, якщо ціна нас влаштує", - сказав віце-прем'єр.

Як повідомлялося, Україна у зв'язку з планами і заявами "Газпрому" про суттєве скорочення транзиту російського газу в Європу через українську газотранспортну систему і небажання зменшити ціну російського газу з листопада 2012 року почала використання своїх газотранспортних потужностей у реверсному напрямку.

Реклама:

Затверджений урядом прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2013 рік передбачає імпорт Україною загалом 27,3 млрд куб. м природного газу.

Надходження газу цього року від "Газпрому" очікуються в обсязі 18 млрд куб. м, від Ostchem (Кіпр) бізнесмена Дмитра Фірташа - 8 млрд куб. м, від RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина) - 1,3 млрд куб. м.

За підсумками січня-липня Україна імпортувала 12,46 млрд куб. м газу, зокрема 11,52 млрд куб. м з Росії, 0,63 млрд куб. м з Німеччини, 0,21 млрд куб. м з Угорщини і 0,1 млрд куб. м з Австрії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: