МВС: "Укрсоцбанк" перевіряли за справою про розкрадання майна

П'ятниця, 20 вересня 2013, 19:20

Обшуки в центральному та київських філіях "Укрсоцбанку" проводилися співробітниками МВС у зв'язку з розслідуванням кримінальної провадження за фактом привласнення та розкрадання майна.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Робота банківської установи не блокувалася. Наразі слідчі дії завершені, оформлюються відповідні протоколи", - йдеться в заяві.

У відомстві уточнили, що головним слідчим управлінням МВС розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення певними особами майна ПАТ "Укрсоцбанк" та фізичної особи в особливо великих розмірах (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Реклама:

Мова йде про десятки мільйонів гривень, зазначили у міліції.

"Під час досудового розслідування, з метою відшукати документацію, що підтверджує факти скоєння кримінального правопорушення, були проведені санкціоновані судом обшуки у приміщеннях банку: в центральному офісі та філії банку в місті Києві", - сказано в заяві.

За інформацією "РБК-Україна", обшук проводився також у ТОВ "Юридична компанія "Алексєєв, Боярчуков і Партнери".

Посилаючись на джерела, видання повідомляє, що обшуки проводяться у зв'язку зі спільною діяльністю "Укрсоцбанку" та юридичної компанії із вилучення заставного майна у кредиторів банку та його переуступкою за заниженою вартістю підконтрольним підприємствам.

Як відомо, обшуки в "Укрсоцбанку" відбулися у п'ятницю вдень.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, співробітників банку не випускали з будівлі, а на центральному вході банку висіло оголошення з написом "Банк не працює".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: