Уряд не планує проводити розрахунки векселями з "Нафтогазом" - Арбузов

П'ятниця, 20 вересня 2013, 12:28

Уряд не планує проводити розрахунки векселями з НАК "Нафтогаз".

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель заявила, що "Нафтогаз" відмовляється приймати для розрахунку векселі.

"Зараз іде опалювальний сезон. Заборгованість перед "Нафтогазом" 17 мільярдів. Вони сьогодні не приймають розрахунки векселями. Ви зрозумійте, ви протягнули цей закон, а ваша установа не приймає розрахунки", - заявила депутатка.

Реклама:

На це віце-прем'єр заявив, що з "Нафтогазом" "немає ніяких проблем".

"Я хочу вам сказати, що по НАК "Нафтогаз" немає ніякої проблеми. Ніхто не планує ці розрахунки векселями. Необхідна кількість газу до газосховищ закачується. Так що ми спокійно очікуємо опалювальний сезон. Там проблем немає", - заявив Арбузов.

4 липня Рада прийняла за основу і в цілому законопроект про внесення змін до закону України "Про Держбюджет на 2013 рік", дозволяючий реструктуризувати бюджетну заборгованість, у тому числі з податку на додану вартість, фінансовими векселями з терміном обігу 5 років і 5% прибутковістю.

17 вересня депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко заявив, що уряд зволікає із прийняттям підзаконних актів щодо використання казначейських векселів.

2012 рік НАК "Нафтогаз України" закінчив рік з чистимнеконсолідованим збитком 10,27 мільярдів гривень.

19 вересня Верховна Рада надала держгарантії "Нафтогаз України" урозмірі 11 мільярдів гривень для забезпечення корпоративних зобов'язань у рамках виконання кредитних угод з "Газпромбанком" в обсязі 2 мільярди доларів, а також українськими банківськими установами, зокрема "Ощадбанком".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!