"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Roshen відхрестилися від реекспорту

Понеділок, 2 вересня 2013, 19:28

У кондитерській компанії Roshen спростували звинувачення голови Росспоживнагляду Геннадія Онищенка у тому, що вона намагається налагодити схему ввезення своїх цукерок до Росії через Казахстан.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

"Roshen інформує про те, що підозри на нашу адресу стосовно застосування схеми реекспорту із країн Митного союзу для поставок продукції до Росії є безпідставними", - йдеться у заяві.

"Кондитерська корпорація Roshen зацікавлена в якнайшвидшому врегулюванні ситуації, що склалася через заборону поставок продукції, виробленої на українських фабриках Roshen, на територію Російської Федерації", - додали у компанії.

Реклама:

Окрім того, згідно з інформацією, корпорація звернулась до голови Росспоживнагляду "з проханням продовжити діалог, і готова прийняти на будь-яку з українських фабрик інспекцію з перевіркою контролюючим органом Російської Федерації".

Як відомо, Онищенко припускає, що Україна намагається налагодити схему ввезення цукерок компанії Roshen до Росії через Казахстан.

Раніше він заявив, що продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

У серпні Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: