Нацкомісія боротиметься з фіктивними емітентами цінних паперів

Понеділок, 2 вересня 2013, 13:44

НКЦПФР затвердила положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включенні таких емітентів до переліку емітентів, що мають ознаки фіктивності.

Про це йдеться у відповідному рішенні комісії, передає "Інтерфакс-Україна" .

"Дане положення визначає ознаки фіктивності емітента та його цінних паперів, порядок прийняття рішення щодо визначення цінних паперів фіктивними і порядок включення\включення емітента в перелік емітентів, що мають ознаки фіктивності. Зазначу, що ключовими ознаками, за якими можна оцінювати фіктивність емітента на ринку цінних паперів, є відсутність емітента за заявленим місцезнаходженням та неподання емітентом до комісії регулярної інформації", - цитується в повідомленні директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів Алла Папаіка.

Папаіка додала, що комісія протягом десяти робочих днів з дати прийняття рішення про визнання емітента має відповідні ознаки фіктивності буде публікувати інформацію про нього в офіційному друкованому виданні та розміщувати на офіційному сайті регулятора.

Реклама:

Емітент, буде вважатися таким, що має ознаки фіктивності з моменту опублікування вказаного рішення в офіційному друкованому виданні НКЦПФР.

Найближчим часом документ буде направлений до Міністерства юстиції для проходження державної реєстрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!