Китай збільшить закупівлі українського зерна – Присяжнюк

Четвер, 19 вересня 2013, 20:10

До кінця року Україна і Китай планують підписати протокол фітосанітарних вимог, що дозволить розпочати  поставки до Піднебесної вітчизняного ячменю та сої.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Китай може стати одним із найбільших імпортерів українських зернових. Так, ми вже маємо успішний досвід поставок кукурудзи. І зараз ми дуже зацікавлені в тому, щоб розпочався експорт ще й ячменю та сої. У перспективі ж ми хочемо розширити асортимент експортованої сільгосппродукції і на пшеницю, ріпак, а також шрот", - заявив аграрний міністр Микола Присяжнюк.

Він каже, що обговорив разом із заступником міністра сільського господарства КНР Чень Сяохуа питання квот на експорт кукурудзи та, зокрема, звернувся з проханням пришвидшити процес визначення їх обсягу.

Реклама:

"Україна зацікавлена в тому, щоб китайські інвестори вкладали кошти в галузі рослинництва та тваринництва, машинобудування, впровадження енергозберігаючих технологій та ґрунтозахисних систем, а також харчову промисловість", - зауважив Присяжнюк.

За даними Мінагропроду, протягом 7 місяців поточного року товарообіг між Україною та Китаєм сягнув майже 389 мільйонів доларів (2012 рік – 271 мільйон доларів). До Китаю експортовано сільгосптоварів на суму 283 мільйона. Імпорт китайської агропродукції становив 106 мільйона доларів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: