"Укрзалізниця" просить 10 мільярдів з бюджету-2014 на купівлю поїздів

Четвер, 19 вересня 2013, 17:42

"Укрзалізниця" пропонує включити в проект держбюджету на 2014 рік купівлю вагонів і поїздів на суму 10 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні на сайті держкомпанії.

"З метою покращення рівня комфортності перевезень пасажирів, враховуючи ступінь фізичного зносу та морально-технічної застарілості більшості пасажирських вагонів, вимушена експлуатація яких спричиняє дискомфорт для пасажирів та репутаційні ризики, а також зважаючи на послідовну реалізацію взятих зобов’язань щодо зменшення рівня зносу основних фондів", - пояснюють в "УЗ" мотиви пропозицій.

На оновлення пасажирського рухомого складу в держбюджеті 2014 оператор пропонує виділити 5,934 млрд гривень.

Реклама:

"На ці кошти можна закупити 300 купейних вагонів для курсування в міждержавному та внутрішньому сполученнях, 100 плацкартних вагонів, 52 вагона типу СВ, 41 пасажирський вагон, пристосований для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями та 7 спеціалізованих вагонів", - повідомили в прес-службі.

Поряд з цим "Укрзалізниця" пропонує для придбання рухомого складу для приміських перевезень виділити з державної казни понад 4,05 млрд гривень. На ці кошти залізниця планує закупити 39 електропоїздів та 10 дизель-поїздів.

Як відомо, Національним планом дій президента на 2013 рік передбачено виділити кошти з державного бюджету на придбання  200 купейних вагонів, 41 пасажирського вагону з місцями для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями та 7 спеціалізованих вагонів, 75 вагонів моторвагонного рухомого складу для здійснення приміських перевезень. На даний момент ці кошти ще не виділені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!