Екс-глава МВФ погодився працювати безкоштовно

Середа, 18 вересня 2013, 11:49

Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан буде протягом трьох місяців працюватиме безкоштовно в якості радника уряду Сербії.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Associated Press.

Як повідомляється, розмір його зарплати буде встановлений тільки після закінчення цього терміну.

За словами Стросс-Кан, вивести Сербію з кризи буде нелегко з урахуванням несприятливого стану всієї світової економіки. Він додав, що його команді потрібно кілька місяців на пильне вивчення ситуації. При цьому конкретні заходи з подолання кризи колишній директор-розпорядник МВФ не назвав.

Реклама:

Стросс-Кан був призначений радником уряду Сербії 13 вересня. Його метою є подолання економічного спаду в країні, яке виражене у зростанні безробіття і значному дефіциті бюджету.

Вартість запозичень для Сербії перевищує 7 відсотків річних (для 10 -річних облігацій), що є одним з найвищих показників у Європі. При цьому уряду потрібно зайняти близько 1,7 мільярда євро для того, щоб звести бюджет поточного року.

Дефіцит бюджету в 2013 році може досягти 6,5 відсотка ВВП, тоді як спочатку він планувався на рівні в 5 відсотків ВВП. Варто відзначити, що такі країни ЄС як Іспанія чи Греція мають навіть більш високі показники дефіциту, але на відміну від них Белград не може розраховувати на підтримку Брюсселя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: