Польща відмовилася підтримувати розвиток трубопроводу "Одеса- Броди"

Вівторок, 17 вересня 2013, 20:29

Всі учасники проекту створення Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі українського трубопроводу "Одеса- Броди", крім Польщі, підтримали підписання міжнародного договору для його розвитку.

Про це повідомив генеральний директор створеної для розвитку цього проекту компанії "Сарматія" Сергій Скрипка, передає УНІАН.

Він зазначив, що Польща, як і раніше, вважає, що для реалізації проекту можна обійтися без підписання міжнародної угоди між країнами -учасницями.

"Представники Польщі повідомили, що передадуть інформацію про готовність всіх учасників проекту перейти до підготовки міжнародної угоди в польський уряд", - сказав Скрипка.

Реклама:

Співрозмовник агентства зазначив, що, незважаючи на таку позицію, вважає можливим підготовку до кінця вересня заявки на дофінансування проекту Європейським союзом.

Він також сказав, що збори акціонерів "Сарматії", на яких може бути прийнято рішення про фінансування діяльності компанії і самого проекту, відбудуться, швидше за все, в жовтні поточного року.

За його словами, більш пізній строк не завадить подачі заявки на отримання дофінансування від Євросоюзу.

У той же час, він підкреслив, що ЄС може виділити зарезервовані для проекту кошти тільки у разі, якщо буде документально підтверджена наявність всього фінансування проекту.

"У нас ще є час, тому що заявка в Єврокомісію буде перевірятися ще в Польщі" , - сказав Скрипка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: