НБУ видав банківську ліцензію Держзембанку

Вівторок, 17 вересня 2013, 14:04

Національний банк видав банківську ліцензію Державному земельному банку.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день банк вже отримав ліцензію НБУ, триває підготовка іншої необхідної документації, щоб банк міг запрацювати вже через два-три тижні", - сказав він в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

Як повідомлялося, уряд України 2 липня 2012 ухвалив створення Державного земельного банку.

Реклама:

До теперішнього часу підписано закон про правовий статус цієї фінансової установи, призначені члени наглядової ради за квотою президента і Верховної ради і виконуючий обов'язки голови правління, перераховано 120 млн гривень на тимчасовий рахунок Національного банку для формування статутного капіталу держзембанк.

За словами в.о. глави правління банку Світлани Скосирської, в статутний капітал держзембанк планується внести 2,6 млн га державних земель сільськогосподарського призначення. Однак для цього необхідно внести поправки до Земельного кодексу про зняття для держзембанк обмеження в 100 га землі у власності.

Як повідомляється, банк має намір працювати з позичальниками з обсягом річного валового доходу до 5 млн євро і ділити їх на чотири групи. Залежно від них розмір кредитів на поповнення оборотних коштів буде обмежуватися сумою від 75 тис євро до 700 тис євро, а для інвесткредитів від 200 тис євро до 1 млн євро , а ставки - 8-12% річних. Більш великі кредити передбачається видавати тільки під держгарантії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: