"Марфін банк" заперечує продаж банку Лагуну

Понеділок, 16 вересня 2013, 10:18

ПАТ "Марфін банк" не може підтвердити відомостей про продаж банку Миколі Лагуну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Згідно з повідомленням, у відповідності з роз'ясненнями отриманими керівництвом банку від Cyprus Popular Bank, "Марфін банк" не може підтвердити відомостей про продаж банку Миколі Лагуну.

"Сьогодні банк продовжує працювати в звичайному режимі 30 серпня 2013 незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" у черговий раз підтвердило найвищу оцінку надійності депозитів "Марфін банку", що свідчить про позитивну репутацію і стійкість банку. На колишньому рівні - "uaA", прогноз стабільний - залишається довгостроковий кредитний рейтинг "Марфін банк", який був присвоєний згідно з Національною рейтинговою шкалою і характеризує банк високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що власник "Дельта Банку" Микола Лагун домовився про купівлю чергової фінустанови - одеського "Марфін Банку", який належить проблемному Cyprus Popular Bank.

Як відомо, в травні цього року таке собі ТОВ "РВТ Транс" звернулося до Господарського суду Києва з заявою, в якій вимагало знерухомити акції банку.

25 травня суд виніс постанову про арешт акцій "Марфін Банку", і заборонив йому будь-яким способом відчужувати все рухоме і нерухоме майно на забезпечення позову "РВТ Транс" проти Cyprus Popular Bank.

12 серпня 2013 Госпсуд Києва розглянув справу по суті, і постановив стягнути з Cyprus Popular Bank на користь "РВТ Транс" 1,5 млн євро, 29,3 млн доларів і 3,4 млн фунтів стерлінгів. У сумі - близько 292 млн гривень.

При цьому суд відмовив відповідачу у стягненні майна та акцій "Марфін Банку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: