"Трансфертний" закон запрацює ще до кінця року?

Неділя, 15 вересня 2013, 15:34

Великі підприємства, операції яких будуть підпадати під держконтроль в рамках закону про трансфертне ціноутворення, ще до кінця року можуть переглянути свої плани.

Про це під час "круглого столу" заявив директор департаменту податкового та митного аудиту Міністерства доходів і зборів Сергій Крухмальов, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Міндоходів готове до виконання "трансфертних" регламентів, передбачених новим законом. Підготовлені належні нормативні акти. Наші фахівці пройшли відповідну підготовку. Тепер слово - за платниками податків", - констатував Крухмальов.

Раніше голова податкового комітету Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), керівник податково-юридичної практики E&Y в Україні Володимир Котенко заявляв, що в зв'язку з розробкою і прийняттям закону про трансфертне ціноутворення чимало платників податків почали переглядати свою діяльність і обережніше виводити прибуток за кордон.

Реклама:

"Можливо, це явище не таке масове, але воно мало і має місце. З огляду на це, міг бути обраний саме такий термін набрання законом чинності (1 вересня 2013 року, а не 1 січня 2014) - щоб опосередковано стимулювати зростання доходів бюджету", - зауважував фахівець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!