У Клименка вигадали, як збирати утилізаційний збір без бланків

П'ятниця, 13 вересня 2013, 19:02

Міністерство доходів і зборів рекомендує митницям видавати тимчасові довідки про сплату або звільнення від сплати екологічного податку за транспортні засоби.

Про це йдеться в листі митним органам від 13 вересня 2013 року, повідомляє прес-служба Міндоходів.

"Зважаючи на тривалість строку виготовлення бланків суворої звітності та з метою недопущення затримок в реєстрації транспортних засобів і напруги серед осіб, які ввезли їх на митну територію України, Міністерство рекомендує митницям видавати тимчасові довідки", - зазначається у повідомленні.

Довідки, як зазначається, будуть видаватися за формою, оприлюдненою на офіційному сайті із застосуванням в якості номера довідки номера митної декларації.

Реклама:

"Форма довідки про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форма довідки про звільнення від сплати цього податку встановлюється Кабінетом Міністрів та є документами суворої звітності", - наголошують у Міндоходів.

У довідці буде вказуватися інформація про платника податків, марка транспортного засобу, номер двигуна, шасі, кузова і рами, номер митної декларації, а також сума сплаченого збору.

Митницям також рекомендують інформувати вказаних осіб, що довідки будуть замінені в місячний термін після оприлюднення Міністерством інформації про початок обміну.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2013 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Тепер до ціни імпортних легкових авто додаватиметься - 5,5 тис. гривень, а до ціни вантажівок і автобусів - 11 тис. гривень. Сума може бути більшою в залежності від об'єму двигуна та строку експлуатації.

Раніше прогнозувалося, що імпорт автомобілів буде заблокований через затягування питання з виготовленням бланків суворої звітності. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: