Арбузов знайшов крайніх у зарплатних боргах

П'ятниця, 13 вересня 2013, 16:31

Кабінет міністрів на найближчому засіданні розгляне питання заборгованості з виплати заробітної плати на державних підприємствах.

Про це заявив перший віце -прем'єр- міністр України Сергій Арбузов у ​​п'ятницю в ході селекторної наради в Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

За його словами, також можливе прийняття відповідних кадрових рішень по відношенню до керівників областей з найбільшою заборгованістю .

"Ми розглянемо ситуацію заборгованості в "Укроборонпромі", структурах Мінінфраструктури, Державного космічного агентства, Міноборони, Агентства держмайна, Держрезерву, а також у Київській, Миколаївській, Тернопільській облдержадміністраціях. Це неприпустимо. На найближчому засіданні уряду ми розглянемо ситуацію", - сказав Арбузов.

Реклама:

"Не виключено, що будуть прийняті відповідні кадрові рішення. Питання дуже важливе, і я буду особисто тримати його на контролі. І ще я хочу нагадати про персональну відповідальність за погашення заборгованостей і наповнення Пенсійного фонду", - додав він.

Перший віце -прем'єр також підкреслив, що боржників по зарплатах чекає кримінальна відповідальність.

"Позиція уряду така : всі керівники , які допускають борги , повинні нести за це кримінальну відповідальність . Тому у сьогоднішній нараді бере участь представник Генеральної прокуратури" , - сказав він.

За словами Арбузова, станом на 9 вересня в Україні заборгованість по зарплатах становила 959 млн. грн. , з яких 336 млн. грн. - на державних підприємствах, 27 млн. грн. - на комунальних і 595 млн. грн. - на підприємствах іншої форми власності .

Раніше повідомлялося, що обсяг заборгованості по заробітній платі в Україні в липні 2013 року скоротився в порівнянні з червнем на 4,2 млн. грн., або на 0,4 %, і на 1 липня становив 985,4 млн. грн.

Напередодні міський голова Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що витратна частина бюджету міста не виконана на 200 млн. грн. і в цій ситуації винувате Головне управління Державної казначейської служби в Донецькій області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!