"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров каже, що газовий контракт перешкоджає відносинам з Росією

П'ятниця, 13 вересня 2013, 11:36

Газовий контракт з Росією перешкоджає розвитку довгострокових україно-російських відносин.

Про це журналістам повідомив прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко з посиланням на слова Азарова, сказані ним в ході візиту до Нідерландів, передають "Українські новини".

"Кожен день, поки діє нерівноправна угода по газу з Росією, віддаляє Україну від Росії", - підкреслив Азаров, коментуючи підписання операційної угоди з нідерландською компанією Royal Dutch Shell.

Прем'єр зазначив, що з точки зору стратегічного партнерства тимчасово отримана одностороння вигода не дозволяє будувати довгострокові двосторонні відносини.

Реклама:

За словами Азарова, газовий контракт є постійним подразником у двосторонніх відносинах.

У зв'язку з цим прем'єр додав, Україні не залишається іншого виходу, як шукати партнерів з диверсифікації поставок енергоносіїв і займатися енергоефективністю.

Нагадаємо, 12 вересня Royal Dutch Shell і компанія "Надра Юзівська" (Київ) підписали операційний договір у рамках угоди про розподіл продукції з розробки Юзівського родовища газу (Харківська та Донецька області).

25 січня Shell і компанія "Надра Юзівська" підписали угоду про розділ продукції.

Інвесторами проекту виступають ТОВ "Надра Юзівська" (90 % якої належить Національній акціонерній компанії "Надра України", 10% - "СПК Геосервіс", реальні власники якої залишаються невідомими) і компанія Shell.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: