"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Twitter подав заявку на IPO

П'ятниця, 13 вересня 2013, 10:14

Мікроблогінговий ресурс Twitter подав заявку на первинне розміщення акцій.

Про це йдеться на офіційному акаунті компанії, пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, терміни виходу компанії на біржу, а також будь-які передбачувані фінансові деталі IPO в Twitter не уточнили.

Раніше генеральний директор сервісу Дік Костоло заявляв, що IPO для компанії неминуче, але терміни первинного публічного розміщення акцій не називалося.

Реклама:

В "твіті" повідомляється, що заява про реєстрацію для IPO було конфіденційно подано до Комісії з цінних паперів і бірж США . "Даний твіт не містить якої-небудь пропозиції про продаж цінних паперів" , - додається в повідомленні.

Керівництво компанії намагається уникнути шуму в процесі виходу на біржу, оскільки побоюється повторити проблемне публічне розміщення соціальної мережі Facebook у травні минулого року, коли за величезного числа заявок на вчинення угод IPO супроводжувалося технічними проблемами, а ціна акцій соцмережі через кілька місяців втратила половину вартості.

Передбачається, що андеррайтером первинного розміщення, швидше за все, стане банк Goldman Sachs, вважають журналісти The Wall Street Journal.

У той же час, відзначає видання, керівники Twitter розглядають можливість співпраці і з іншими великими інвестбанками.

Як зазначив гендиректор сервісу, необхідність IPO пов'язана з тим, що компанія Twitter може зіткнутися з "правилом 500" : за американськими законами, компанія, число акціонерів якої перевищує 499, повинна або провести IPO, або іншим чином публічно відзвітувати про свої фінансові показники.

Соціальна мережа Twitter почала роботу в 2006 році.

В даний час аудиторія ресурсу налічує 500 млн акаунтів і входить до десятки найбільш відвідуваних ресурсів інтернету.

Сервіс мікроблогів був оцінений GSV Capital Corp в 10,5 млрд доларів минулого місяця , що на 5 % вище оцінки компанії в травні цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!