Абу-Дабі вкладе в проекти в Росії 5 мільярдів доларів

Четвер, 12 вересня 2013, 14:49

Президент Володимир Путін пообіцяв підтримати роботу спільного підприємства Російського фонду прямих інвестицій і департаменту фінансів Абу-Дабі щодо інфраструктурних проектів.

Про це пишуть "Вести економіка".

"Великі можливості відкриваються у сфері інвестиційної взаємодії. Дуже приємно відзначити вашу домовленість з Російським фондом прямих інвестицій про спільну роботу і про можливі вкладеннях в цю спільну роботу до 5 млрд доларів", - заявив Путін на зустрічі з наслідним принцом Емірату Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача Збройними силами ОАЕ Мухаммедом бен Заїдом аль-Нагаяном.

Путін сподівається, що робота СП складеться успішно.

Реклама:

"І ми, зрозуміло, будемо всіляко її підтримувати і адміністративно супроводжувати", - додав президент.

ОАЕ - один з провідних торговельно -економічних партнерів Росії на Близькому Сході.

Однак, за словами Путіна, обсяг торгівлі поки скромний: 1,5 млрд доларів. Разом з тим, існує можливість його збільшення, і темпи зростання товарообігу між двома країнами залишаються хорошими.

Наслідний принц Абу-Дабі Мухаммед бен Заїд аль-Нахайян подякував Путіну і зазначив, що ОАЕ мають "тверду впевненість і довіру до російського ринку".

У свою чергу гендиректор РПФІ Кирило Дмитрієв відзначив , що виділювані департаментом фінансів Абу - Дабі 5 млрд доларів - найбільші вкладення в СП у світі.

"Найбільша інвестиція з арабських країн до Росії. Тому, дійсно, це дуже значимий і важливий крок. Спільно з фондом Абу-Дабі ми будемо інвестувати в інфраструктурні проекти, такі як дороги, порти, телекомунікаційна інфраструктура, практично все, що пов'язано з розвитком Росії в інфраструктурному плані. Також ми плануємо, наприклад, інвестувати в Центральну кільцеву автомобільну дорогу" , - пояснив Дмитрієв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: