"Укрпошта" хоче отримати банківську ліцензію

Середа, 11 вересня 2013, 15:48

Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" зацікавлене в отриманні банківської ліцензії.

Про це розповів гендиректор підприємства Костянтин Кривенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Наша ідея полягає в тому, щоб "Укрпошта" мала банківську ліцензію, могла відкривати свої власні рахунки. Тобто, щоб поштова адміністрація отримала право надавати банківські послуги населенню", - сказав Кривенко.

Однією з головних причин отримання банківської ліцензії Кривенко назвав розгалужену мережу відділень по всій країні, якої немає ні у одного українського банку.

Реклама:

"Тому що ні у одного банку немає і, швидше за все, не буде стільки точок присутності по всій Україні, як у "Укрпошти". А населенню надавати ці послуги потрібно, особливо сільським жителям. Саме тому у всьому світі поштові адміністрації мають банківські ліцензії або створюють поштові банки", - зазначив глава "Укрпошти".

Кривенко додав, що переговори з Національним банком з цього приводу вже ведуться, проте для можливості отримання ліцензії повинні бути внесені зміни до законодавства про поштовий зв'язок.

"Переговори з НБУ вже ведуться. Але в даному випадку необхідно також внесення змін до законодавства. У нинішньому законопроекті про поштовий зв'язок вищевказані зміни не передбачені", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!