"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Facebook з'явиться нова функція пошуку

Середа, 11 вересня 2013, 14:55

У Facebook з'явиться функція пошуку, яка дозволяє відслідковувати в соціальній мережі обговорення тієї чи іншої теми в режимі реального часу.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The New York Times.

Згідно із інформацією видання, новий пошуковий інструмент дозволить ЗМІ, маркетологам та іншим фахівцям здійснювати пошук контенту в соцмережі по заданим темам, а також ключовими словами заголовків і статей.

Для цього досить буде вказати в пошуковому рядку кілька основних слів - наприклад, "голосування щодо Сирії" або "олімпійські ігри в Токіо". У результатах такого пошуку будуть відображатися всі публічно розміщені пости користувачів мережі, присвячені обраній темі.

Реклама:

Також пошук дозволить збирати загальну статистичну інформацію про закриті для публічного доступу пости. Наприклад, компанії зможуть отримувати дані про середній вік людей, що обговорюють тему, про географію розміщення постів, про стать і вік людей, які коментують їх.

Очікується, що в тестовому режимі нові функції будуть доступні лише кільком великим медіакомпаніям - Buzzfeed, CNN, NBC News, Sky Television and Slate.

Розширення пошукових можливостей стане ще одним кроком соцмережі в бік збільшення власної рекламної привабливості - раніше Facebook впровадив використання "хештегів" за якими користувачі можуть відслідковувати всі повідомлення на конкретній темі. Аналогічна функція існує також в сервісі мікроблогів Twitter і на фотосервісі Instagram.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!