Bank of America і HP вигнали з індексу Dow Jones

Середа, 11 вересня 2013, 14:03

Біржовий індекс Dow Jones, який враховує показники 30 провідних американських компаній, пережив найбільшу реформу з 2004 року.

Про це повідомила компанія S&P Dow Jones Indices, пише "Лента.ру".

Як повідомляється, з індексу були виключені банк Bank of America, комп'ютерна компанія Hewlett- Packard і алюмінієвий концерн Alcoa. На їх місце прийшли банк Goldman Sachs, оператор платіжної системи Visa і виробник спортивного одягу і екіпіровки Nike.

В якості причин видалення трьох компаній комітет редакторів The Wall Street Journal, який і визначає, які компанії будуть присутні в індексі, назвав низьку вартість їх акцій і прагнення диверсифікувати представлені в Dow Jones галузі.

Реклама:

Особливістю індексу Dow Jones є його формування на основі найбільш дорогих акцій американських компаній, а не показників їх капіталізації.

Цінні папери вибулих зі списку корпорацій перестали відповідати критеріям S&P Dow Jones Indices.

У зміненому індексі Dow Jones буде п'ять фінансових і п'ять провідних промислових компаній.

Індекс Dow Jones у своєму сучасному вигляді розраховується з 1896 року. Його вважають барометром стану американської економіки. В останні роки увага інвесторів переключилася на більш репрезентативний і гнучкий індекс S&P 500, у який входять найбільші за капіталізацією компанії США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: