"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк хоче скасувати "внутрішню" сертифікацію зерна

Вівторок, 10 вересня 2013, 11:03

Уряд пропонує скасувати обов’язкову "внутрішню" сертифікацію зерна.

Про це йдеться у повідомленні Мінагропроду.

Як зазначається, з ініціативи Мінагропроду відповідний урядовий законопроект вже подано до ВР. Документ дасть змогу виробникам зерна зекономити під час перевалки зерна в портах, а також пришвидшити його експорт.

"Українським аграріям спростять сертифікацію зерна. Зокрема, пропонується скасувати так звану "внутрішню" сертифікацію зерна під час відвантаження зерна на елеватори. Оскільки в портах здійснюється відповідна процедура - сертифікація зерна на експорт. Тому проведення "внутрішньої" сертифікації є зайвим та призводить до затримки відвантажень", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Закон дозволить зменшити вартість зернової логістики.

"Так, виробники зерна зможуть зекономити під час його перевалки в портах. А зернотрейдери оптимізують процес відправлення зерна на експорт. Це сприятиме закріпленню іміджу України як надійного постачальника зерна, адже допоможе пришвидшити виконання експортних контрактів на поставку запланованих 30 мільйонів тонн збіжжя", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, спрощення процедури сертифікації допоможе зменшити тиск контролюючих органів на виробників зерна та зернотрейдерів. 

Наразі в Україні триває робота щодо здешевлення вартості зернової логістики. Для цього продовжує працювати спеціальна міжвідомча група.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!