У Прасолова вирішили змінити "утилізаційний" податок

Вівторок, 10 вересня 2013, 09:34

Мінекономрозвитку підготувало зміни до закону про утилізаційний податок на імпортні автомобілі для його узгодження з нормами СОТ і усунення дискримінаційних положень.

Про це повідомив радник президента-керівник головного управління АП з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук у відповідь на запит, передають "Українські новини".

За його даними, Мінекономрозвитку розробило і направило на погодження до центральних органів виконавчої влади законопроекти для внесення змін до закону про утилізаційному податок і в Податковий кодекс.

"Метою прийняття зазначених законопроектів є необхідність усунення положень законодавства, що не відповідають зобов'язанням України як члена СОТ... Проектами передбачається перш за все усунення дискримінації між суб'єктами господарювання, що виробляють транспортні засоби, щодо прийняття на себе зобов'язань забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, а також про звільнення від сплати податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів", - зазначив він.

Реклама:

Гончарук нагадав, що європейські партнери України відзначають проблемні питання, пов'язані з введенням утилізаційного податку, і хочуть уникнути дискримінації до транспортних засобів, які експортуються з ЄС в Україну.

У той же час він додав, що утилізація автомобілів є прибутковим бізнесом.

"Досвід більшості країн-членів ЄС доводить, що діяльність, пов'язана з утилізацією, є прибутковим бізнесом і не вимагає заходів з боку уряду для його розвитку", - зазначив радник президента.

Гончарук підкреслив, що Україна є послідовною в питаннях забезпечення недискримінаційного характеру торгівлі, а також дотриманні відповідних положень в угодах про вільну торгівлю.

За його словами, підготовлені міністерством зміни дозволять Україні узгодити норми закону про утилізаційному податок з принципами СОТ.

Нагадаємо, 1 вересня утилізаційний податок на імпортні транспортні засоби набув чинності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: