У Прасолова розповіли про "покращення" для інвесторів

Неділя, 1 вересня 2013, 10:35

Пільги, які отримають інвестори у рамках реалізації закону про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки будуть сприяти створенню нових підприємств, робочих місць, залученню інвестицій, як вітчизняних, так і іноземних.

Про це заявив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, інвестори отримають звільнення від податку на прибуток. Преференції розраховані в цілому на 10 років - до 2023 року.

Зокрема, передбачено, що на перші 5 років (до 2018 року ) інвестори будуть взагалі звільнені від сплати податку на прибуток, протягом наступних 5 років (до 2023 року) відсоткова ставка становитиме - 8 %.

Реклама:

Друга пільга, яка діятиме до 2018 року, - право безмитного ввезення в Україну устаткування, обладнання, комплектуючих чи технологій. 

Коваленко уточнив, що критерієм для отримання державної підтримки для великих підприємств буде необхідність створити не менше 150 робочих місць із залученням інвестицій щонайменше 3 млн євро, для середніх - до 50 робочих місць і 1 млн євро інвестицій, для малих - не менше 25 робочих місць і з обсягом інвестицій до 50 тис євро.

За його словами, процедура отримання пільг прозора і проста. Приватний підприємець має підготувати проект, що відповідає критеріям закону (щодо залучення інвестицій, створення робочих місць, спрямованості на модернізацію економіки та переоснащення виробництва, екологічності).

За словами Коваленка, для того, щоб уникнути зловживань, протягом 2 років проводиться моніторинг реалізації  проекту для контролю його відповідності встановленим Законом критеріям. Якщо проект недостатньо активно впроваджується або є відхилення від тих норм і критеріїв, що були задекларовані, то підприємця можуть зобов’язати компенсувати державі збитки у розмірі фактично отриманих ним пільг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: