"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європейські ЗМІ пишуть, що Україна на шляху до фінансового провалля

П'ятниця, 9 серпня 2013, 20:09

Західні експерти попереджають, що золотовалютні резерви України перебувають на критичній межі у 22,7 мільярда доларів і скоро не зможуть покривати об’єм тримісячного імпорту, що означає небезпеку дефолту.

Тому перед Україною стоїть стара вже дилема – чи ж далі брати гроші в борг під все вищий відсоток, чи ж проводити такі важкі і непопулярні реформи, пише "Радіо свобода" з посиланням на європейські ЗМІ.

Швейцарський оглядач Neue Zurcher Zeitung Рудольф Герман пише про небезпечне скорочення золотовалютних резервів України, котрі стали нижчими від 23 мільярдів доларів і наближаються до небезпечної межі, коли не зможуть покривати мінімальний об’єм тримісячного імпорту.

Це означає загрозу неплатоспроможності України у світі, тобто, по її боргах. Автор статті наголошує, що наступає пік виплат Києвом за міжнародними боргами і лише до кінця цього року Україна повинна виплатити понад 4 мільярди доларів.

Реклама:

Оглядач московської "Независимой газети" Тетяна Івженко вважає, що пік фінансової кризи в Україні припаде на осінь, коли "Київ може залишитися і без грошей, і без газу".

Газета наводить думки експертів про те, що Україні доводиться сподіватися до кінця року або ж на новий кредит від МВФ і на зниження ціни на російський газ, або ж на отримання рятівного російського кредиту.

Майкл Хікарі Цецірі, аналітик із проблем Чорного моря та Євразії американського Інституту досліджень зовнішньою політики та член Грузинського інституту політики в Тбілісі, пише на сторінках World Politics Review, що підписання у листопаді у Вільнюсі угоди ЄС з Україною, а також парафування таких угод ЄС з Грузією та Вірменією означатиме відсторонення цих країн від російських військових ініціатив в регіоні Кавказу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: