В Україні продовжується відтік коштів з публічних інвестфондів

П'ятниця, 9 серпня 2013, 17:25

Активи публічних інвестиційних фондів продовжують скорочуватися.

У липні 2013 року вкладники вилучили з ринку ще 5,2 млн гривень, скоротивши загальний портфель 38 фондів до 140 млн гривень, пише "Комерсант-Україна".

Покращення динаміки ніхто не чекає: тільки у зв'язку з ліквідацією фондів, керованих компанією керування активами (КУА) "Райффайзен Аваль", ринок втратить 17 млн ​​гривень.

За даними Української асоціації інвестиційного бізнесу, активи 38 відкритих фондів у липні скоротилися на 5,26 млн гривень. Таким чином, за перші два літніх місяці інвестори вивели з ринку 13,7 млн ​​гривень.

Реклама:

У той же час вартість їх чистих активів за підсумками липня впала лише на 3,53 млн гривень (-2,45%). Різниця була перекрита за рахунок зростання фондового ринку: минулого місяця індекс UX піднявся на 2,7%. Загалом вартість чистих активів на кінець місяця становила 140,66 млн гривень.

Негативні результати викликані вилученням коштів інвесторами практично з усіх публічних інститутів спільного інвестування.

Сертифікати на суму 4 млн гривень пред'явили до викупу вкладники трьох фондів. Найбільший фонд "ОТП Класичний" (сумарні активи 36,7 млн ​​гривень) втратив 2,26 млн гривень.

За словами генерального директора КУА "ОТП Капітал" Григорія Овчаренка, велика виплата була зроблена одному з клієнтів фонду.

На другому місці з відтоку знаходився фонд "Райффайзен грошовий ринок" (17,48 млн гривень) - падіння на 1,12 млн гривень. Замикає трійку фонд "Андромеда", клієнти якого пред'явили до викупу третину сертифікатів: активи скоротилися на 0,83 млн гривень, до 2 млн гривень.

Сумарно за січень-липень 2013 року активи фондів скоротилися на 19,34 млн гривень за рахунок як відтоку коштів, так і знецінення цінних паперів у їхніх портфелях, але учасники ринку не втрачають надію на зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: