Для більшості українських компаній ПДВ-автомат недоступний

П'ятниця, 9 серпня 2013, 13:11

Для багатьох платників податків механізм автоматичного відшкодування ПДВ залишається недоступним через низький рівень заробітної плати.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

Згідно із повідомленням, з початку 2013 року платникам податків відшкодовано 33,5 млрд гривень ПДВ при сумі заявок у 30,7 млрд гривень.

"Порівняно з відповідним періодом 2012 року отримана сума бюджетної компенсації зросла на 24,2%, платникам відшкодовано більше на 6,5 млрд гривень", - сказано у повідомленні.

Реклама:

У відомстві зазначили, що стабільна тенденція до перевищення відшкодованих сум над заявками зберігається з 2012 року.

"Із цьогорічної суми відшкодування понад 40% було повернуто в автоматичному режимі. Протягом січня-липня 2013 року 426 платників отримали 13,6 млрд гривень ПДВ-автомату", - заявили у Міндоходів.

Як відомо, відповідно до критеріїв для ПДВ-автомату, середня зарплата має перевищувати мінімальний рівень не менш ніж у 2,5 раза.

"Лише за результатами опрацювання декларацій за червень 2013 року цьому критерію не відповідають майже 1,4 тис платників", - підсумували у міністерстві.

Як повідомлялося, за словами юриста ЮФ "Ілляшев та Партнери" Андрія Сидоренка, заборгованість з відшкодування ПДВ може бути причиною зниження ставки ПДВ і введення податку з обороту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: