S&P підтвердило рейтинг Дніпропетровська

П'ятниця, 9 серпня 2013, 12:29

Рейтингове агентство S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг і рейтинг за національною шкалою Дніпропетровська на рівні "B/uaA-", прогноз - негативний.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає УНІАН.

У S&P відзначили, що, незважаючи на очікуване уповільнення темпів зростання доходів, виконання бюджету Дніпропетровська залишиться помірним, обсяг боргу міста - низьким, а позиція ліквідності – "нейтральною".

В агентстві пояснили, що рівень рейтингів міста відображає оцінку агентством S&P української системи суспільних фінансів як "волатильну і недофінансовану", обумовлений низькою фінансовою гнучкістю і передбачуваністю бюджетних показників міста.

Реклама:

При цьому вплив цих несприятливих факторів компенсується низьким борговим навантаженням міста, значною фінансовою підтримкою з боку центрального уряду, помірними показниками виконання бюджету і "нейтральною" позицією ліквідності.

Рейтинги міста обмежені рівнем суверенних рейтингів.

У теж час, згідно із документом, "негативний" прогноз за рейтингами Дніпропетровська відображає аналогічний прогноз щодо суверенних рейтингів України.

Агентство S&P вказало, що може знизити рейтинги міста в найближчі 12 місяців у разі пониження суверенних рейтингів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: