"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд зробив житлове "покращення" для воїнів-інтернаціоналістів

П'ятниця, 9 серпня 2013, 09:24

Уряд скасував граничну вартість квадратного метра при купівлі квартир для воїнів-інтернаціоналістів за кошти бюджету.

Про це повідомила міністр соцполітики Наталія Королевська, йдеться у повідомленні Державної іпотечної установи.

За її словами, уряд вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів, що дозволить раціональніше використовувати кошти і збільшити кількість придбаних квартир для таких громадян.

"Мінсоцполітики виступило з ініціативою відмінити граничну вартість квадратного метра при купівлі квартир для воїнів-інтернаціоналістів за бюджетні кошти. Це дозволить використовувати усі кошти, закладені у держбюджеті на ці потреби, а, отже, і збільшить кількість придбаних квартир для таких громадян", - сказала вона.

Реклама:

Вона зазначила, що у 2012 році було передбачено 91 млн гривень, але через неможливість придбати житло по обмеженій вартості вдалося використати лише 55,1 млн гривень, що становить 60,5%.

"Тобто фактично така норма блокувала виконання бюджетної програми. Тому ми використали досвід Мінрегіону, який раніше ініціював відміну аналогічної норми при придбанні житла для інвалідів війни. Це дозволить нам поліпшити забезпечення воїнів-інтернаціоналістів житлом", - сказала Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: