Росія знайшла в українському сирі антибіотики

Четвер, 8 серпня 2013, 18:55

У твердих сирах українських компаній "Прометей" і "Миргородський сироробний комбінат" виявлені антибіотики - окситетрациклін і тетрациклін.

Про це повідомив Россільгоспнагляд, передає "Комерсант-Україна".

У яловичині "Прилуки-Агропереробка" також виявлено підвищений вміст мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів, що може викликати у споживачів харчове отруєння.

Вміст антибіотиків у сирах забороняє не тільки російське, а й українське законодавство, відзначає заступник директора Інституту екогігієни і токсикології ім. Медведя Анатолій Подрушняк.

Реклама:

"Одноразове вживання сиру, в якому є окситетрациклін і тетрациклін, звичайно, небезпеки не представляє. Але при тривалому вживанні може викликати дисбактеріоз", - додав він.

Поки щодо продукції цих компаній введено режим посиленого лабораторного контролю.

Це означає, що тепер Россільгоспнагляд буде перевіряти кожну партію продукції компаній, а не вибіркові, як це робилося раніше. Якщо протягом трьох місяців порушення не будуть виявлені повторно, підприємства знімуть з посиленого контролю.

"Прометей" і Миргородський сиркомбінат контролює один з найбільших в Україні виробників і експортерів сиру - компанія Milkiland.

Головний виконавчий директор Milkiland Анатолій Юркевич вважає, що антибіотики могли потрапити в продукцію не на його виробництві, а разом з молоком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: