Українці вважають, що системі соцзабезпечення заважає корупцiя

Четвер, 8 серпня 2013, 15:49

Майже 57% українцiв упевненi, що недосконала держполiтика та корупцiя в органах влади заважають створенню в Українi ефективної системи соцзабезпечення.

Про це йдеться у результатах соцопитування, проведеного центром "Соціальний монiторинг" i Українським iнститутом соцiальних дослiджень iм. О. Яременка за участю Iнституту економiки та прогнозування НАН України, передає "Інтерфакс-Україна".

Згiдно із опитуванням, 32,4% українцiв вважають, що створенню системи соцзабезпечення заважає недосконала державна полiтика, 24,7% звинувачують у цьому корупцiю, 11,6% - несправедливий розподiл соцблаг (великi виплати отримують тi, хто на них не заслуговує), 10% - поганий стан економiки, 6,9% - наявнiсть тiньової економiки та ухилення вiд сплати податкiв.

Крiм того, 68,8% опитаних вважають, що держава має створити умови для того, щоб громадяни самi могли забезпечити собi гiдний рiвень життя, 28,6% - що саме держава має забезпечити всiм громадянам гiдний рiвень життя.

Реклама:

"З одного боку, 74% респондентiв згоднi з тим, що матерiальний стан має вiдповiдати працi та здiбностям людини. З iншого боку - понад 40% висловили бажання, щоб держава перерозподiляла доходи на користь бiдних за рахунок багатих", - заявила голова правлiння Українського iнституту соцiдослiджень iм. О. Яременка Ольга Балакiрєва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: