"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Пінчука збирається видобувати сланцевий газ на Луганщині

Четвер, 8 серпня 2013, 15:32

Компанія "Гео Альянс Височанське", підконтрольна бізнесменові Віктору Пінчуку готується до видобутку сланцевого газу в Луганській області.

Про це, виступаючи на засіданні Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики, заявив керівник департаменту компанії "Гео Альянс Височанське" Сергій Стогній, пише Forbes.

"Відповідно до загальних геологічних дослідженнь було вироблене буріння свердловини №2. Був отриманий непромисловий дебет газу. Після геофізичних досліджень, товариством було прийнято рішення про проведення гідравлічного розриву пластів у більш продуктивних інтервалах", - сказав він.

За словами Стогнія, компанія вже в липні-серпні 2013 року облаштувала майданчик для техніки, призначеної для проведення гідравлічного розриву пласта (ГРП).

Реклама:

"Гео Альянс Височанське" проводить ГРП за допомогою однієї з найбільших у світі американської нафтосервісної компанії Halliburton.

"За оцінками компанії Halliburton, яка розробляє дизайн ГРП (техніко-економічне обгрунтування), можливий початковий дебет свердловини може становити 180-220 тис кубометрів на добу", - зазначив представник компанії.

Як відомо, "Гео Альянс Височанське" входить до групи компаній "Гео Альянс", яка в свою чергу входить до складу групи EastOne Віктора Пінчука.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: