"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка обіцяють створити "єдине вікно" для звітування

Четвер, 8 серпня 2013, 10:32

Звіти до усіх центральних органів влади незабаром можна буде подати в онлайн-режимі через спеціальне "єдине вікно" та за єдиним уніфікованим стандартом.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

"Відповідна концепція створення та функціонування автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності" була схвалена на засіданні уряду", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що концепція передбачає, що громадяни та підприємства замість подання значної кількості ідентичних звітних даних до різних органів влади та за різними стандартами, матимуть можливість подавати їх один раз і в дистанційному режимі.

Реклама:

За оцінками фахівців Міндоходів, запровадження "єдиного вікна" дозволить громадянам та бізнесу зберегти час та скоротити матеріальні витрати на підготовку і подання звітності, а органам влади - на її приймання та опрацювання.

"Планується, що концепція буде реалізована у три етапи: на першому - уніфікація електронної звітності, що подається до центральних органів влади в електронній формі; на другому - впровадження єдиних стандартів формування і подання звітності в електронній формі; на третьому - впровадження системи в промислову експлуатацію", - повідомили у Міндоходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: