"Київстар" залишає один з ключових топ-менеджерів

Четвер, 8 серпня 2013, 09:09

З найбільшого оператора мобільного зв'язку в країні - "Київстару" - пішов один з ключових менеджерів, директор з розвитку бізнесу на масовому ринку Віталій Ворожбит.

Як повідомило джерело в компанії, про відхід топ-менеджера буде оголошено в найближчі дні, пише "Комерсант-Україна".

Про причини відходу директора співрозмовники в операторі не розповідають.

Президент "Київстару" Ігор Литовченко обіцяв провести кадрові перестановки в "Київстарі" ще місяць тому.

Реклама:

"Мене не влаштовує те, як зараз працює компанія. Ми змінюємо нашу стратегію роботи з абонентами. Одним словом, йде перезавантаження "Київстару", - заявляв він.

Тоді в "Київстарі" з'явилися дві нові посади: директора з управління клієнтським досвідом і з комерції та стратегічного маркетингу.

Першу очолила Неля Усc, яка вже працювала в компанії, а другу - Святослав Горбань, колишній директор з маркетингу "МТС-Україна".

Двома тижнями раніше Віталія Ворожбита, який працював у компанії з грудня 2007 року, відсторонили від виконання обов'язків директора з маркетингу.

Вони були покладені на нього тимчасово, після того як компанію в січні покинув Тарас Пархоменко.

Джерела в "Київстарі" припускали, що посада директора з маркетингу стане для Ворожбита постійною, але в червні 2013 року на неї був призначений датчанин Петер Берг, який раніше працював у Telenor - одному з акціонерів групи VimpelCom.

На ринку прихід іноземного менеджера пояснювали прагненням акціонерів посилити контроль над операційною діяльністю "Київстару".

Нинішня маркетингова політика "Київстару" призводить до погіршення його фінансових та операційних показників.

Згідно із опублікованою фінансовою звітністю, в II кварталі 2013 року виручка компанії скоротилася на 1,4%, до 3,2 млрд гривень, ще сильніше падають доходи компанії від послуг мобільного зв'язку - на 2,1%, до 2,94 млрд гривень.

EBITDA "Київстару "у квітні-червні 2013 року знизилася на 6%, до 1,54 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!