"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" взяв в борг у росіян ще 30 мільйонів доларів

Середа, 7 серпня 2013, 15:36

НАЕК "Енергоатом" уклало угоду з ПАТ "Акціонерний Комерційний Промислово-Інвестиційний Банк" на відкриття однорічної відновлювальної кредитної лінії у розмірі 30 млн доларів.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Кредит отримано під 10,39% річних, вартість обслуговування кредиту становитиме 3,16 млн доларів. Цільове призначення коштів не повідомляється.

Конкурентами "Промінвестбанку" на тендері були виключно російські банки - "ВТБ Банк", "Дочірній банк Сбербанку Росії", "Альфа-Банк".

Реклама:

ДП "НАЕК "Енергоатом" у 2013 році за результатами тендерів уклало угоди на отримання кредитів в різних валютах на загальну суму близько 2,7 млрд гривень.

Кошти було отримано у "Укрексімбанку" (два однорічні на суму 130 млн доларів), "Промінвестбанку" (390 млн гривень і 30 млн доларів на один рік) "Ощадбанку" (три однорічні на 700 млн гривень), "Альфа-банку" (однорічний кредит на 40 млн доларів), "Чеського Експортного Банку" (87,55 млн чеських крон на п’ять років).

Нагадаємо, восени 2008 року в розпал фінансової кризи вкладники почали масово виводити кошти з "Промінвестбанку", і фінорганізація опинилася на межі банкрутства.

Нацбанк ввів у банку мораторій на задоволення вимог кредиторів.

У січні 2009 року ВЕБ отримав контроль над 75% акцій банку, а згодом довів частку до 98%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: