Банки знизили темпи зростання кредитування

Середа, 7 серпня 2013, 11:51

Заклики уряду до банків про необхідність розвитку економіки не справили належного ефекту: у II кварталі 2013 року кредитний портфель банків зріс на 11,4 млрд гривень.

У корпоративному сегменті уповільнення відчувалося сильніше, ніж у споживчому кредитуванні, пише "Комерсант-Україна".

Кредитування поступово сповільнюється - в II кварталі 2013 року позичальники отримали на 2 млрд гривень менше коштів, ніж у I кварталі 2013 року, випливає з квартального звіту НБУ.

Найсуттєвіше сповільнилося фінансування економіки - портфель кредитів юросіб виріс на 9,2 млрд гривень проти 12,9 млрд гривень кварталом раніше.

Реклама:

Населенню в II кварталі 2013 року більше пощастило з позиками. У загальній складності банки видали громадянам позик на 2,09 млрд гривень, тоді як в I кварталі - на 462 млн гривень.

При цьому громадяни могли в основному розраховувати на невеликі установи при отриманні кредиту, оскільки більшість великих банків або видали незначний обсяг ресурсів, або скорочували портфелі.

Виключеннями стали традиційно активні в цьому сегменті ПриватБанк (+2,9 млрд гривень) і "Дельта Банк" (+1 млрд гривень). Третє місце за активністю зайняв "Платинум Банк", який видав 547 млн ​​гривень.

Більше всіх скоротили портфелі УкрСиббанк (-541 млн гривень), Райффайзен Банк Аваль (-540 млн гривень) і Укрсоцбанк (-490 млн гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!