"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росспоживнагляд: більше 90% продукції Roshen не відповідає нормам

Вівторок, 6 серпня 2013, 10:51

Більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів, вироблених на фабриках корпорації Roshen, не відповідали нормативним вимогам.

Про це йдеться у повідомленні Росспоживнагляду.

"Основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, що вказана на етикетці)", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що за порушення зазначених вимог статтями 14.7, 14.8, 14.15, 14.43 кодексу РФ про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.

Реклама:

"Контроль за якістю та безпекою кондитерських виробів, вироблених на фабриках корпорації Roshen, триває. У першу чергу звертає на себе увагу невиконання українською стороною домовленостей з гармонізації національних систем контролю за якістю та безпекою харчових продуктів, досягнутих в 2012 році при виникненні ідентичних проблем по інших сегментах харчової продукції", - підсумували у Росспоживнагляді.

Як відомо, Росія заборонила ввіз усіх цукерок компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: