Засновник Amazon купує газету The Washington Post

Вівторок, 6 серпня 2013, 10:01

Джеффрі Безос купує The Washington Post за 250 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні газети, передають "Ведомости".

The Washington Post - одна з найавторитетніших газет у США. Протягом 80 років нею володіла одна і та ж сім'я Грехем. Безос - 19 за розміром статків людина у світі, засновник і головний керуючий Amazon, найбільшого онлайн-продавця в світі.

За останні шість років через зростаючу популярність інтернету виручка газети знизилася на 44%, а тираж - на 7% тільки за першу половину року.

Реклама:

Проте газета залишалася прибутковою і буде прибутковою в майбутньому, упевнений керуючий Post Сo Дональд Грехем: "Газета вижила. Але вижити недостатньо. Ми хочемо, щоб вона досягала успіху".

"Я не хочу створити враження, що у мене є готовий план для газети, - заявив Безос, - це незнайома територія і будуть потрібні експерименти". Він додав: "Зміни все одно б відбулися з новим власником або без. Але головне - цінності The Post не потребують зміни. Газета служить не власникам, а читачам".

Про підготовлювану операцію знало обмежене коло осіб, ця новина стала шоком для співробітників газети, пише сама The Washington Post.

Угода може бути завершена протягом двох місяців. Безос виплатить 250 млн доларів готівкою. Це його особиста інвестиція, Amazon не буде брати участь в управлінні газетою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: