HTC викупить власних акцій на 145 мільйонів доларів

Понеділок, 5 серпня 2013, 20:32

Компанія HTC до 4 жовтня 2013 року викупить 1,76% власних акцій на 145 млн доларів в рамках масштабної програми зі зворотного викупу цінних паперів на загальну суму 2,82 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Комерсант-Україна".

Так тайванський виробник смартфонів і планшетів реагує на скорочення продажів, а також на рекордне падіння котирувань, викликане негативним прогнозом з прибутку на наступний квартал.

Таке рішення було прийнято після того, як минулого тижня вартість акцій HTC впала до рекордного мінімуму - 143 тайваньських долара за акцію.

Реклама:

Котирування компанії звалилися після публікації фінансової звітності за другий квартал 2013 року, за підсумками якого чистий прибуток HTC звалився на 83%. Крім того, компанія знизила прогноз з прибутку на наступний квартал.

Варто відзначити, що в даний момент HTC зіткнулася з падінням продажів: за підсумками кварталу, що завершився компанія не потрапила до п'ятірки провідних світових виробників смартфонів і планшетів.

Крім того, компанія проводить скорочення виробничих і маркетингових витрат. Проте експерти вважають, що ці чинники не завадять HTC провести зворотний викуп, так як на червень 2013 року компанія володіє готівковими коштами в розмірі 1,61 млрд доларів і, крім того, привернула короткострокову банківську позику на суму 331 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: