"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Прасолова думають, що економіка України пристосувалась до кризи

Понеділок, 5 серпня 2013, 18:49

Позитивні показники зовнішньої торгівлі України товарами за підсумками п’яти місяців 2013 року, дають підстави говорити, що українська економіка навчилася працювати в умовах кризових явищ.

Про це заявив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейніков на Першому каналі Українського радіо, йдеться у повідомленні міністерства.

Він зазначив, що скорочення розриву в торгівельному балансі відбувається починаючи з лютого 2013 року.

"Це є перші результати того, що економіка починає перебудовуватись. Це відбулося не з лютого, не з січня і навіть не з минулого року - це процес, який розпочався після того, як економіка зіткнулася з кризою. Ті, хто не був готовий до кризи, не був готовий до того, що його бізнес чекає випробування - вони пішли, залишилися ті, хто готовий працювати", - підкреслив Олейніков.

Реклама:

Він наголосив, що саме для таких підприємців потрібно було створити комфортні умови роботи, для чого у 2010 році в країні розпочалася реалізація економічних реформ.

"Те, що сьогодні ми бачимо певне покращення сальдо - це якраз є результатом цієї чотирирічної роботи. Але, в тому числі, вплинули рішення уряду щодо захисту ринку автовиробників і ряд інших рішень, які приймалися", - зазначив експерт міністерства.

Олейніков також сказав, що дуже важливим є забезпечення довгостроковості позитивних явищ у зовнішній торгівлі, і, на його думку, від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі України буде продовжувати скорочуватись.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: