"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович доручив Азарову вдосконалити закон про утилізацію авто

Понеділок, 5 серпня 2013, 13:57

Президент дав доручення Кабміну щодо вдосконалення законодавства у сфері утилізації транспортних засобів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента.

"Президент Віктор Янукович підписав доручення щодо вдосконалення законодавчого регулювання питань, пов'язаних з утилізацією транспортних засобів, сплатою екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, та забезпечення економічних інтересів власників авто", - сказано у повідомленні.

У президента зазначили, що уряд має передбачити захист прав та економічних інтересів власників, які передають на утилізацію транспортні засоби, зокрема в частині відшкодування їх вартості.

Реклама:

"Президент акцентує увагу на усуненні надмірних вимог до суб'єктів господарювання, які мають намір здійснювати діяльність з розбирання транспортних засобів, що утилізуються", - повідомили в адміністрації глави держави.

Згідно із документом, уряд має усунути положення, які не узгоджуються з міжнародними зобов'язаннями України, взятими у процесі вступу до Світової організації торгівлі.

"Йдеться про положення щодо особливостей діяльності суб'єктів господарювання, що виробляють транспортні засоби та беруть на себе зобов'язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів у порядку та на умовах, визначених законом щодо утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів, а також положення, за якими такі суб'єкти не є платниками екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, нещодавно президент Віктор Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію імпортованих транспортних засобів.

В липні 2013 року представництво ЄС в Україні висловило сподівання, що Україна відмовиться від застосування закону про утилізаційний збір на автомобілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: