Виробники хліба заявляють про недобросовісну конкуренцію на ринку

Понеділок, 5 серпня 2013, 09:57

Профспілка пекарів звернулася до Антимонопольного комітету з проханням про захист виробників хліба від недобросовісної конкуренції.

Про це йдеться у повідомленні профспілки.

"Приводом для цього звернення послужило нещодавнє підписання органами виконавчої влади меморандуму про взаєморозуміння, який лобіює інтереси, по суті, тільки одного виробника хліба відразу в декількох регіонах України", - сказано у повідомленні.

У організації нагадали, що 2 липня 2013 року був підписаний меморандум про взаєморозуміння між виконавчими органами влади, установами мережевої торгівлі і пов'язаними між собою підприємствами: ТОВ "Українська-словенське підприємство "Хлібопекарський комплекс "Кулиничівський", ТОВ "Українська-словенське підприємство "Київський обласний хлібопекарський комплекс", ТОВ "Полтавський хлібокомбінат "Кулиничі".

Реклама:

"У всіх регіонах нашої країни працює величезна кількість виробників хліба та хлібобулочних виробів. Чому умови меморандуму не поширюються на їх діяльність? Чому вони не були запрошені до підписання цього документа?" - заявив голова ЦК Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей Анатолій Тельних.

За його словами, таке вибіркове надання пільг окремим товаровиробникам галузі не тільки ставить у нерівні умови виробників і суперечить антимонопольному праву, але й не відповідає Конституції.

"Підписання цього документа стало лакмусовим папірцем та показало всім учасникам ринку хліба, що в Україні створено новий "закритий клуб". Раніше, взяти участь у подібних угодах запрошували всіх бажаючих, і всі хлібозаводи активно співпрацювали з місцевою владою в питанні збереження стабільних цін на "соціальні" сорти хліба", - зазначив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Костянтин Кошелев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: