США скасували заборону на імпорт смартфонів і планшетників Apple

Неділя, 4 серпня 2013, 13:24

Американська корпорація Apple здобула важливу перемогу в боротьбі зі своїм головним конкурентом - південнокорейською компанією Samsung Electronics.

Представник США на торгових переговорах Майкл Фроман оголосив про відміну попереднього рішення Комісії з міжнародної торгівлі про заборону на імпорт смартфонів iPhone 4 і планшетних комп'ютерів iPad 2, передає "Итар-Тасс".

У червні 2013 року комісія дійшла висновку, що при розробці цих пристроїв Apple порушила права на винаходи, які належать Samsung Electronics.

Це загрожувало компанії багатомільярдними збитками, проте президент США Барак Обама за законом міг протягом 60 днів скасувати дане рішення.

Реклама:

Глава адміністрації делегував свої повноваження Фроману, який після консультацій з експертами скасував попередній вердикт, враховуючи його потенційний "вплив на економіку США і американських споживачів".

Адміністрація Обами є противником подібних заборон на підставі торговельних суперечок, і нещодавно Білий дім направив у Конгрес листа з пропозицією ухвалити закон, що обмежує повноваження Комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!