"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple почала прийом старих iPhone в рахунок оплати нових

Субота, 31 серпня 2013, 11:32

Компанія Apple почала програму з обміну вживаних смартфонів iPhone на нові з доплатою в магазинах.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляв Digit.ru, чутки про запуск програми ходили з липня, коли глава Apple Тім Кук відзначив, що він не проти trade-in. Аналогічні програми по заміні старих iPhone на нові існують у американських і європейських рітейлерів і операторів, наприклад Best Buy, Verizon Wireless і AT&T. Чи буде програма запущена в інших країнах, не уточнюється.

Програма реалізується в США спільно з дистриб'ютором смартфонів Brightstar.

Реклама:

Власник iPhone повинен принести свій телефон в Apple Store, де консультант визначить, чи підлягає пристрій обміну, і встановить ціну. Максимальна вартість, за яку Apple Store приймає смартфон, за даними Bloomberg, становить 280 доларів.

Користувач може здати телефон з контрактом, однак зобов'язаний перереєструвати той же контракт на новий пристрій. Apple приймає смартфони з розбитим екраном, проте не приймає iPhone, пошкоджені водою.

Далі користувач може або прийняти умови і купити новий iPhone з доплатою, або відмовитися від угоди. Якщо він погодиться, то, наприклад, може обміняти iPhone 5 з 16 Гбайт пам'яті на аналогічний новий без контракту приблизно за 370 доларів.

За даними CNBC, максимальна цінність обміну в Apple Store нижче, ніж у Amazon, проте вище, ніж у Best Buy та інших рітейлерів.

Крім очищення складів від iPhone попередніх поколінь і стимулювання продажів нових смартфонів через власні магазини, плюсом такої програми може стати зростання числа відвідувачів Apple Store в цілому.

Якщо покупці приходять у фірмовий магазин Apple за iPhone, вони також можуть зацікавитися іншими пристроями виробника, наприклад iPad або Mac.

Крім того, здані пристрої Apple може відремонтувати і продавати з істотним дисконтом на ринках, що розвиваються .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: