"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ зобов'язав нотаріусів контролювати готівкові розрахунки

П'ятниця, 30 серпня 2013, 20:16

Нацбанк зобов'язав нотаріусів з 1 вересня контролювати виконання своїх вимог з обмеження готівкових розрахунків на суму понад 150 тис гривень за договорами купівлі- продажу між фізичними особами.

Про це йдеться у листі-роз'ясненні Нацбанку про проведення розрахунків у безготівковій формі за договорами купівлі-продажу, текст якого має "УНІАН" .

Згідно з повідомленням, якщо сума договору купівлі-продажу, який укладається між фізичними особами, перевищує 150 тис гривень, то нотаріус повинен здійснювати засвідчення такої угоди тільки після того, як переконається, що сторони виконали вимогу про проведення розрахунків у безготівковій формі.

Нацбанк також роз'яснив, які документи повинні надавати громадяни нотаріусам залежно від форми розрахунку.

Реклама:

У листі повідомляється, що фізичні особи мають право здійснювати розрахунки за договором купівлі-продажу на суму, що перевищує 150 тис гривень, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку покупця на поточний рахунок продавця, внесення або перерахування коштів на депозитний рахунок продавця, шляхом внесення коштів на депозит на окремий поточний рахунок нотаріуса, застосування акредитивної форми розрахунку, шляхом внесення готівки на поточний рахунок продавця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!