Росія реструктуризувала кредит Кіпру

П'ятниця, 30 серпня 2013, 17:41

Росія схвалила реструктуризацію кредиту на 2,5 мільярда євро для Кіпру.

Про це пишуть "Вести економіка" .

"На останньому засіданні уряду прийнято позитивне рішення. Кредит починає нове життя", - заявив заступник голови Мінфіну Сергій Сторчак.

За новими умовами, повернення боргу відбудеться вісьмома рівними піврічними платежами починаючи з 2016 року, а не одноразово, як передбачали раніше.

Реклама:

"До цього продовжиться пільговий період, протягом якого вони будуть виплачувати пільгову відсоткову ставку, вже знижену до 2,5 %" , - зазначив Сторчак.

Нагадаємо, в 2011 році Росія надала Кіпру кредит на 2,5 млрд євро строком на 4,5 роки під 4,5 % річних.

Росія у відповідь на реструктуризацію кредиту Кіпру зажадає дотримання російських інтересів, зокрема, пов'язаних з роботою кіпрської "дочки" ВТБ - "Російського комерційного банку", заявив раніше міністр фінансів Антон Силуанов.

"Ми сказали, що ми теж свої заходи підтримки будемо реалізовувати з урахуванням наших інтересів. А наші інтереси, щоб наша "дочка" ( РКБ ) там нормально працювала. Вона не вимагає ніякої санації, ніякої фінансової підтримки. У нас зависли там гроші наших компаній. Ми хотіли, щоб ці гроші дійшли до одержувачів цих коштів" , - зазначив Силуанов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: