Посол США: Україна може стати енергетичним хабом Європи

П'ятниця, 30 серпня 2013, 16:18

Посол Сполучених Штатів в Україні Джефрі Пайєтт вважає, що наша країна може стати енергетичним хабом Європи.

Про це він заявив у п'ятницю під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми сподіваємось, що видобуток сланцевого газу зможе стати гарним механізмом, який принесе Україні економічний приріст і відкриє нові можливості. І також ми сподіваємося, що це стане певним каталізатором, який допоможе реформувати енергетичний ринок з тим, щоб Україна стала енергетичнимхабом у Європі", - сказав посол США.

У свою чергу Азаров зазначив, що наша країна зацікавлена у енергетичній співпраці з США і уряд зробить все можливе для того, аби якомога швидше американські компанії ExxonMobil іChevron розпочали видобуток сланцевого газу в Україні.

Реклама:

"Ми надаємо надзвичайно велике значення нашим відносинам з США у галузі енергетичної безпеки. Ми уклали угоди з вашими компаніями ExxonMobil і Chevron і сподіваємося, що всі попередні процедури пройдуть досить швидко і інвестори перейдуть до розробки наших родовищ сланцевого газу. Ви можете бути впевнені в тому, що уряд зробить усе необхідне для того, аби розробка родовищ розпочалася якомога швидше", - сказав Азаров.

Як відомо, Chevron була визнана переможцем тендеру на укладання угоди про розподіл продукції на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області). Прогнозні ресурси площі оцінюються у 3 трильйони кубічних метрів газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: